Ontwerpregeling maximering incassokosten klaar. Kosten nog te hoog.

Minister Hirsch Ballin van Justitie is een consultatie gestart van het wetsvoorstel Incassokosten. Er kan gereageerd worden tot 11 november 2009. Minister Hirsch Ballin wil met het voorstel onredelijk hoge incassokosten aanpakken.

 Deze kosten zijn straks een percentage van de rekening die de schuldenaar niet heeft betaald. De regeling geldt voor vorderingen van maximaal 25.000 euro. Mensen kunnen via Internetconsultatie.nl reageren. Hij wil hiermee vooral consumenten en kleine bedrijven beter beschermen.
­
In het voorstel mogen schuldeisers bijvoorbeeld maximaal 150 euro aan incassokosten vragen als iemand een rekening van 1000 euro niet heeft betaald. Er komt een minimumbedrag van 40 euro dat schuldeisers in ieder geval voor incassohandelingen mogen vragen, bijvoorbeeld voor een dossier aanmaken of een aanmaning sturen.

Posted via email from Bijstandsbond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *