Een leugentje van de directeur van FourStar?

Afgelopen donderdag hebben wij een persbericht verzonden over het reintegratiebedrijf Four Star BV. De FNV heeft onderzoek gedaan en daaruit blijkt, dat de analyse van de Bijstandsbond met zoveel woorden gedeeltelijk wordt erkend. Fourstar blijkt niet te beschikken over de vereiste bouw en andere vergunningen en 20 tot 30% van het personeelsbestand bestaat uit voormalige werklozen, die worden aangenomen op basis van een contract dat is afgestemd op de vereisten voor uitstroompremies van de sociale dienst.

De heer Verhoof van Fourstar bevestigt tegenover de FNV dat een ongeluk met een zaagmachine heeft plaatsgevonden. De cliënt zou echter slechts een klein sneetje in de top van zijn duim hebben gezaagd. Bovendien zou de cliënt zelf hebben toegegeven dat hij tegen de voorschriften in met de zaagmachine had gewerkt, zonder dat deskundige begeleiding aanwezig was.

Getuigen verklaren echter, dat dit een leugen is. De hele top van de duim, dwz het hele stuk met de nagel lag er af en kon er in het ziekenhuis niet meer aangezet worden. Bepaald geen klein sneetje!

Ook is men verstoord over de bewering dat de client zou hebben toegegeven dat hij zich niet aan de veiligheidsvoorschriften hield. Er werden helemaal geen veiligheidsvoorschriften uitgevoerd. (Zijn die er sowieso wel???) Er was in het geheel geen deskundige begeleiding aanwezig, over voorschriften was men de hele tijd erg gemakkelijk.

Bij De Werkplaats zijn clienten ondergebracht met een REA-status, dwz zowel fysieke als psychische aandoeningen. Hoe is het dan mogelijk dat iemand plotseling op eigen houtje, zonder toezicht, op een zware houtzaagmachine aan het werk is? Is dat niet een teken dat het toezicht sowieso faalt?

Er is na dit ongeval geen melding gedaan bij de arbeidsinspectie, hoewel een bedrijf wel verplicht is om dat te doen, binnen 24 uur.

Bijstandsbond info@bijstandsbond.org 020-6181815]]>

Plaats een reactie