Bezoek aan het Rijksmuseum

Vandaag ben ik met de buurtcirkel naar het Rijksmuseum geweest. Ik ben in goede orde bij het Rijksmuseum aangekomen en we hebben even gewacht tot de rondleider kwam. Gedoe met de kaartjes. Het bleek, dat als je op de stadspas wilt, je van te voren online een reservering moet maken en dat je niet zomaar iemand mag meenemen. Half 12 zijn we naar binnen gegaan en het is een heel gedoe met allemaal trappen en maar 1 lift in de hoek om met de rollator binnen te komen. Maar het is toch gelukt. We hebben eerst een bezoek gebracht aan de afdeling middeleeuwen. Schilderijen en voorwerpen waar de rondleider uitleg bij gaf. De Renaissance, het maniërisme, veel heb ik er niet aan overgehouden. Een houten beeld van Ursula met de duizend maagden. Daarna zijn we naar de dure koffiecorner gegaan en hebben wat gegeten en gedronken. Daarna zijn we naar de eregalerij’gegaan, de schilderijen van beroemde Hollandse meesters uit de 17e eeuw met als hoogtepunt de Nachtwacht. IK hoef dit niet nog een keer te zien. Behalve de Nachtwacht was vooral met melkmeisje van Vermeer erg populair bij de toeristen.

Plaats een reactie