Dagboek. Kerstmarkt in woon werk pand Tetterode

Dagboek van zondag 18 december

Vandaag is er in het woon werk pand Tetterode in Amsterdam een soort kerstmarkt, waar kunstenaars en ambachtslieden uit Tetterode en van daarbuiten hun werk tonen en te koop aanbieden. Onder de leus ‘pop up shop. Design en kunst’. Er is ook een hapje en een drankje. Er worden kleine abstracte schilderijen aangeboden, er zijn sieraden, met de hand gemaakte leren accessoires, foto’s, ceramische producten, tassen met borduursel, T-shirts, en andere voorwerpen. Ik loop langs de tafeltjes. Er is courgettetaart, Columbiaanse oliebollen en chocolademelk, en er worden handgemaakte notitieboekjes verkocht voor 12,50. Ik zeg dat het een beetje duur is. ‘helemaal niet’is het antwoord. ‘Het materiaal is alleen al 8 euro, en ik heb de uren niet eens gerekend’. Ook zijn er kunstzinnige tuinboeken, een boekje gaat over omheiningen van tuinen door kunstenaars gemaakt. De T-shirts verkoper verkoopt ook stickers met ‘Kut VVD’.

Hier wat foto’s van de kerstmarkt.

Geborduurde tassen
Sticker met de logokleuren van de VVD

De ingang van Tetterode op de Bilderijkstraat
Overicht van een deel van de markt