Geen bijzondere bijstand voor werkkleding bij betaalde baan op minimumniveau

100,- per maand aan reiskosten kwijt was (een tramabonnement), leefde hij eigenlijk van een bedrag beneden dat minimum. De man stapte weer naar de sociale dienst en vroeg weer bijstand aan, nu voor de vergoeding van de reiskosten vallende onder de rubriek arbeidskosten. Het antwoord van de sociale dienst luidde: u werkt in Amsterdam en u woont ook in Amsterdam. Dan geven wij geen bijzondere bijstand voor reiskosten, want als je in dezelfde stad woont en werkt kun je geen hoge reiskosten hebben. Maar de man gaf niet op. Hij probeerde het weer. Hij had gehoord dat je een premie kon krijgen voor het volgen van scholing. Aangezien hij een computercursus via verwijzing van een trajektbemiddelaar had gevolgd, vroeg hij bij de sociale dienst een premie aan voor het volgen van de scholing. Deze aanvraag werd in behandeling genomen, maar inmiddels wacht hij alweer twee maanden op een beslissing. Al met al leeft hij met zijn deeltijdbaan beneden het sociale minimum en denkt hij erover met het werk te stoppen omdat het financieel niet vol te houden is. Piet van der Lende/Jeannet Mulder]]>

Plaats een reactie