De Plasserwaard tussen Wageningen en Rhenen

Konikpaarden in de PLasserwaard

Ik heb de afgelopen dagen gelogeerd in een huizencomplex in de Plasserwaard, een voormalige steenfabriek die is omgebouwd tot een aantal woningen. De schoorsteen van de steenfabriek is behouden gebleven en tot 1980 in gebruik geweest. Het gehele gebied tussen de Grebbedijk aan de noordzijde, de Nederrijn aan de zuidzijde, de weg van de Grebbedijk naar het Opheusdense Veer aan de westzijde, en de weg naar de steenfabriek aan de oostzijde, wordt als De Plasserwaard aangeduid. De Plasserwaard ligt aan de rivierdijk van Wageningen naar de Grebbeberg. De steenfabriek aan de Nederrijn ligt op een soort terp, waardoor je geen wateroverlast hebt wanneer het water in de rivier de Nederrijn hoog staat. Even verderop ligt aan de voet van de Grebbeberg het natuurgebeid de Blawe Kamer, met de pont naar Opheusden aan de overzijde. Als je de deuren en ramen dicht hebt, is het stil in de uiterwaarden van de Plasserwaard. je hoort niets. Geen bromtonen, autoverkeer of iets dergelijks. In de Plasserwaard grzen Konikpaarden

Plaats een reactie